CALON Perikatan Nasional (PN) Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) Dewan Undangan Negeri (DUN) Tioman, Nor Idayu Hashim mengakui bantuan daripada pimpinan dan jentera parti banyak membantu dalam aktiviti kempen menjelang saat-saat akhir.

Nor Idayu berkata, tempoh kempen yang berbaki beberapa hari lagi akan digunakan sepenuhnya untuk turun ke lokaliti bagi menemui seramai mungkin pengundi terutama kumpulan sasar.

“Setakat ini beliau sudah menemui hampir 70 peratus pengundi di DUN Tioman. Kami akan gunakan peluang pada saat akhir ini dengan melipatgandakan aktiviti bagi menarik seramai mungkin pengundi kepada PN.

“Dengan bantuan pemimpin PN yang datang silih berganti selain jentera yang terus bersemangat membantu, Insya-ALLAH PRU15 DUN Tioman ini akan memihak kepada PN,” katanya lapor Sinar Harian.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas hadir meninjau proses pengundian awal di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Rompin di Rompin hari ini.

Katanya, jadual aktiviti beliau cukup padat setiap hari, namun terus bersemangat apabila melihat maklum balas pengundi yang begitu positif.

Berbeza dengan calon Bebas, Sulaiman Bakar yang mengakui semakin gementar menjelang hari pengundian pada 7 Disember ini.

Menurutnya, sokongan pengundi amat diharapkan dan sokongan diberikan kepadanya demi perubahan daerah Rompin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here