DATUK Seri Shahidan Kassim ‘menggempur’ Dewan Undangan Negeri (DUN) Bintong iaitu kawasan Menteri Besar Perlis dalam usaha untuk menggagalkan Datuk Seri Azlan Man mempertahankan kerusi itu dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

Beliau yang mempertahankan kerusi Parlimen Arau sebagai calon PN berkonvoi bersama lebih 100 buah kenderaan penyokongnya, menjelajah sekitar kawasannya dan juga DUN Bintong di Kangar, menerusi satu program malam tadi.

Sekitar 50 buah kereta, 10 buah lori dan 50 buah motosikal menyertai konvoi tersebut yang bermula kira-kira jam 10 malam.

Konvoi tersebut bergerak dari pusat khidmatnya di Kampung Kubang Gajah dan berakhir di bilik gerakan PN di Kampung Wang Besar, Bintong.

“Kita tengok gelombang rakyat sekarang ini terutamanya orang muda menyokong PN.

“Ini cukup menarik kerana mereka tahu bahawa inilah parti yang mampu memberi pembelaan,” katanya ringkas kepada media ketika konvoi itu, lapor Malaysiakini.

Shahidan sebelum ini digugurkan BN daripada mempertahankan kerusi Arau dn digantikan dengan muka baru Rozabil Abd Rahman.

Tindakan itu menyebabkan Shahidan mengambil langkah untuk kekal bertanding di atas tiket PN.

Turut digugurkan adalah penyandang kerusi Parlimen Padang Besar, Datuk Zahidi Zainul Abidin, yang kemudiannya memutuskan untuk bertanding sebgai calon Bebas.

Sebelum ini media melaporkan menteri Wilayah Persekutuan itu menyatakan hasratnya untuk memastikan Azlan kalah teruk dalam PRU ini.

Dia mendakwa Azlan sebagai pengerusi UMNO negeri melanggar keputusan UMNO bahagian dalam isu pencalonan.

“Matlamat kita adalah untuk jatuhkan menteri besar dengan dasyatnya. Saya akan pergi ke Bintong untuk berkempen dan menceritakan keadaan yang sebenarnya. Orang seperti ini patut dikalahkan kerana dia ganggu politik Perlis,” katanya ketika itu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here