TEGAR melaungkan slogan #EraBaharuPutrajaya, calon Perikatan Nasional (PN) bagi kerusi Parlimen Putrajaya, Datuk Dr. Mohd. Radzi Md. Jidin semakin bersemangat selepas masuk dalam gelanggang Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

Tidak gentar menghadapi pertarungan enam penjuru berdepan dengan lima pencabar lain, Naib Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) itu tekad untuk terus fokus dengan kekuatan yang dimiliki jentera PN dalam usaha menawan Putrajaya.

Beliau semasa berkempen di Presint 11 (Putrajaya) hari ini, gembira sempat bertemu rakan-rakannya.

“Alhamdulillah, dapat berjemaah bersama-sama sahabat di Presint 11 (Putrajaya) sebentar tadi.

“Sambil-sambil tu dapat dengar apa penambahbaikan yang amat diperlukan untuk Putrajaya. Insya-Allah, kita akan usahakan yang terbaik demi #EraBaharuPutrajaya,” katanya dalam ciapan terbaharu dalam Twitter miliknya @RadziJidin.

“Kepada warga Putrajaya yang ingin mengenali saya dengan lebih lanjut, jom sertai saya dalam mana-mana program sepanjang tempoh berkempen ini. Saya juga ada share dalam Facebook story saya. Kita jumpa, kita ‘borak-borak’.

“Sambil borak-borak, dapat juga saya kenali saudara, rakan-rakan Putrajaya dengan lebih dekat. Kata orang, tak kenal maka tak cinta,” tweet beliau lagi.

Beliau juga merendah diri untuk memperkenalkan dirinya sekali gus akan keperibadian empunya diri, biarpun satu negara mengetahui beliau merupakan Menteri Pendidikan Kanan Malaysia pada ketika ini.

Dalam pada itu, beliau menyeru penduduk Putrajaya khususnya agar melaksanakan tanggungjawab sebagai pengundi pada PRU-15.

“Laksanakanlah tanggungjawab saudara, rakan-rakan sebagai pengundi (pada PRU-15) sebaik-baiknya dan buatlah pilihan dengan jiwa yang tenang dan penuh sedar. Insya-Allah, kita mampu mengubahnya.

“Undilah Perikatan Nasional! Prihatin, Bersih dan stabil,” kata Radzi, lapor Harakahdaily.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here