PENYANDANG kerusi Parlimen Bandar Tun Razak, Datuk Kamarudin Jaffar berjanji akan terus memberi tumpuan kepada pembangunan sahsiah belia di kawasan itu.

Sebagaimana dilakukannya sejak awal menjadi Ahli Parlimen kawasan itu pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) tahun 2018, beliau tidak pernah sunyi daripada mengheret anak muda terlibat dalam aktiviti berkenaan.

Semalam, beliau turun padang merasmikan kejohanan sepak takraw Piala Dato’ Kamarudin Jaffar di gelanggang padang Taman Bukit Cheras, Kuala Lumpur.

Menurutnya, kejohanan itu menyaksikan sebanyak 20 pasukan terlibat.

“Kejohanan seumpama ini adalah kesinambungan aktiviti sukan dan riadah yang dirancang oleh pihak Pusat Khidmat Rakyat Bandar Tun Razak.

“Sebelum ini juga telah diadakan kejohanan bola sepak, bola jaring, sukan rakyat dan sebagainya.

“Semua ini dilaksanakan dengan objektif memupuk semangat perpaduan penduduk Bandar Tun Razak tanpa mengira kaum, di samping menggalakkan aktiviti bersukan di kalangan belia dan pembangunan modal insan,” katanya, lapor Satu Berita.

Kata Timbalan Menteri Luar Negeri itu, banyak lagi aktiviti bersukan seumpama ini akan dilaksanakan demi memastikan belia di Parlimen Bandar Tun Razak sentiasa mempunyai kegiatan bermanfaat dan menjadikan sukan sebagai satu budaya.

Dalam PRU-15 kali ini beliau dicabar Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail dari Pakatan Harapan (PH) dan Datuk Chew Yin Keen dari Barisan Nasional (BN).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here