Oleh RIZQI ZABIDI

Ketika kepimpinan Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Harapan (PH) yang turut disertai Parti Ikatan Demokratik Malaysia (Muda) terpalit dengan pendakwaan kes di mahkamah, Perikatan Nasional (PN) sewajarnya menjadi pilihan terbaik rakyat untuk dipilih bagi menerajui negara ini pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15).

Ketua Pemuda PN Kedah, Nurul Amin Hamid berkata, ketika BN dan PH saling menuding jari antara satu sama lain berhubung kes mahkamah dihadapi pimpinan mereka, PN yang ditunjangi Pas, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) dan Gerakan pula dilihat lebih prihatin, bersih dan stabil untuk rakyat.

“Kita ada tiga pilihan utama dalam PRU kali ini iaitu PN, BN dan PH. Tetapi kalau dilihat kepad PH dan BN, hari ini mereka saling tuding-menuding antara satu sama lain membuka aib masing-masing.

“PH menuduh BN kluster mahkamah dan BN pula kata PH juga ada kluster mahkamah kerana Syed Saddiq sudah diarahkan membela diri dalam kesnya. Jadi antara BN dan PH saling kata-mengata mengenai perkara ini.

“Maka kita kena beritahu kepada semua terutamnya anak muda bahawa antara tiga gabungan ini, pilihan kita adalah PN yang lebih prihatin, bersih dan stabil,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap dalam Himpunan Jentera PN di Kompleks Pas Kedah di Kota Sarang Semut, Alor Setar, malam tadi.

Timbalan Pengerusi PN, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu (kanan) dan Pengarah Pilihan Raya Pas Pusat, Datuk Seri Ahmad Sanusi Md. Nor (kiri) melancarkan Majlis Himpunan Jentera PN Kedah yang turut dihadiri Pengarah Pilihan Raya Pas Pusat, Datuk Seri Ahmad Sanusi Md. Nor di Kompleks Pas Kedah, Alor Setar, malam tadi. – Foto ihsan Facebook Pas Kedah

Nurul Aminn menambah, PN masuk ke gelanggang PRU dengan mesej yang cukup jelas ketika pimpinan mereka sudah menyatakan bahawa tiada keperluan untuk mengadakan PRU di saat negara sedang bersiap-sedia menghadapi banjir.

“Sekarang ini pun beberapa negeri termasuk beberapa kawasan di Kedah sudah ada yang banjir tetapi kerana gelanggang dah dibuka, maka kita masuk PRU ini dengan matlamat untuk menafikan kemenangan PH dan BN serta meletakkan PN sebagai pilihan utama rakyat.

“Rakyat tak pernah lupa jasa PN di bawah pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika dilanda Covid-19. Selama dua tahun, kita lihat pelbagai kebaikan dilaksanakan PN.

“Akhir sekali, saya ingin mengajak seluruh anak muda supaya menggunakan senjata paling utama dalam PRU-15 ini iaitu media sosial. Gunalah segala platform media sosial di Facebook, Tik Tok dan twitter supaya kempen memilih PN dan menolah PH serta BN ini berjalan dengan baik,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here