POLIS memburu seorang lelaki yang melakukan samun bersenjata dan melarikan beberapa kotak rokok di sebuah kedai serbaneka di Taman Semenyih, semalam.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd. Zaid Hassan berkata, pihaknya telah menerima laporan berhubung kejadian tersebut pasa pukul 7.20 malam.

Katanya, mangsa yang merupakan seorang perempuan berusia 21 tahun didatangi seorang lelaki yang memakai topi dan mengikat mukanya dengan sehelai kain kuning, serta bersenjatakan parang panjang.

Menurut Mohd. Zaid, suspek telah memaksa mangsa membuka kaunter dan menyerahkan wang tunai.

“Mangsa cuba berdolak dalik dengan menipu tiada kunci kaunter menyebabkan suspek naik angin.

“Suspek kemudian menengking mangsa agar serahkan telefon bimbit dan menyebabkan mangsa melarikan diri ke dalam stor dan kunci pintu. Suspek kemudian telah melarikan diri.

“Pemeriksaan mendapati saspek telah melarikan beberapa bungkus rokok sahaja. Mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan di dalam kes ini,” katanya dalam kenyataan, lapor Utusan TV hari ini.

Mengulas kanjut, Mohd. Zaid berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 392/397 Kanun Keseksaan dimana jika sabit kesalahan boleh dihukum dengan penjara selama tempoh boleh sampai 14 tahun dan dikenakan denda atau sebat.

Katanya, orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kes ini boleh menghubungi mana-mana balai polis terdekat atau Pegawai Penyiasat kes Insp Suresh a/l Krishnan di talian 017-4333795 bagi membantu siasatan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here