ANAK bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Zulkifli Mohamad Al-Bakri meninggal dunia pada jam 5.22 pagi semalam

Menurut Zulkifli dalam hantaran di laman sosial, Hammad Zulkifli, 22, menghembuskan nafas terakhir di sisi keluarga.

“Air mata deras mengalir menyaksikan sendiri Hammad menghembuskan nafas terakhir di sisi Abah. Abah sekeluarga sejujurnya amat sedih atas perpisahan ini.

“Jutaan terima kasih kepada semua yang banyak membantu kami menguruskan Hammad daripada awal, sehinggalah ke liang lahad.

“Bagi pihak keluarga, saya memohon maaf sekiranya ada salah dan silap di pihak anakanda saya, Hammad,” katanya dalam kemas kini tersebut, hari ini, lapor Astro Awani.

Jelas beliau lagi, solat jenazah dilaksanakan di Kompleks Islam Tuanku Muhriz, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) sekitar pukul 9.45 pagi tadi.

Sementara itu, pentadbir laman Twitter Zulkifli menafikan dakwaan bahawa Allahyarham Hammad meninggal dunia akibat vaksinasi.

“Beliau tidak meninggal dunia kerana divaksin. Harap maklum,” tulis hantaran tersebut.

Dalam perkembangan sama, Zulkifli berkata program Jalsah ‘Ilmiyyah yang dikendalikannya pada pagi Ahad, diteruskan seperti biasa sebelum solat jenazah anaknya.

Assalamualaikum. Jalsah Ilmiyyah pada pagi ini jam 9 pagi diteruskan seperti biasa sebelum solat jenazah anakanda saya pada jam 9.45 pagi. Kemuliaan ilmu tidak ada galang gantinya.

— Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri (@drzul_albakri)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here