Oleh BADLISHAH MAT

PAS yakin tanpa kerjasama dengan Barisan Nasional (BN) sekali pun, parti itu akan terus mendapat mandat daripada pengundi kerana kekuatan Perikatan Nasional (PN) dalam menghadapi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

Ketua Pengarah Pilihan Raya Pas Pusat, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md. Nor berkata, jentera parti berada pada tahap terbaik untuk menghadapi PRU bila-bila masa sahaja bersama gabungan itu.

“Nak kawan ka tidak, kita tak tahu tetapi sekilas ikan di air kita sudah tahu jantan betina. Jadi sekali mereka (BN) bercakap, kita sudah tahu nak kawan ka nak lawan.  
 
“PN? Alhamdulillah sudah bersedia sepenuhnya dari atas ke bawah di peringkat negeri walaupun belum lancar secara rasmi jentera PN Kedah seperti mana di Terengganu.

“Selepas ini pada 9 Oktober pelancaran PN Perak dan kemudian itu di Kedah tarikh bergantung Pengerusi PN pada masa kelapangan beliau,” katanya ketika berucap pada Majlis Amanat Setiausaha Agung PN di Alor Setar, Kedah.

Muhammad Sanusi berkata, parti yang bergabung membentuk PN ketika ini sedang mengukuhkan jentera pilihan raya masing-masing.

“Semua parti bentuk PN siap sedia sepenuhnya. Kita akan hasilkan jentera PRU yang terkuat untuk hadapi sesiapa sahaja.
 
“Bila semua parti sedia, gabungan kita akan hasilkan jentera ketumbukan yang kuat untuk kita hadapi sesiapa saja dalam PRU-15,” katanya.

Beliau yang juga Menteri Besar berkata, Pas tidak ada isu di Kedah termasuk tidak mengamalkan rasuah atau melakukan apa-apa kerja buruk.

“Saya selalu pastikan Exco, wakil rakyat, Ahli Majlis kita buat kerja. Jangan merapu,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here