MENTERI Dalam Negeri, Datuk Seri Hamzah Zainuddin mempersoalkan individu yang mendakwa mengetahui keberadaan ahli perniagaan dalam buruan, Low Taek Jho atau Jho Low tidak memaklumkan perkara itu kepada pihaknya.

“Pihak terbabit sepatutnya memberikan maklumat tersebut kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN) untuk siasatan lanjut dilakukan.

“Dia tahu? Pasal apa dia tak maklumkan pada kita di mana tempat itu di China, apa semua tolong bagi tahu,” katanya menjawab soalan media ketika ditanya pada sidang media Program Visa Premium di Putrajaya, hari ini, lapor Astro Awani.

Beliau berkata demikian menjawab soalan pemberita berhubung keberadaan Jho Low di Disneyland, Shanghai pada malam Krismas, 2019.

Jho Low yang terbabit dalam skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) didakwa bersembunyi di negara tersebut.

Memetik laporan Malaysiakini, perkara itu didedahkan penulis bersama buku Billion Dollar Whale: The Man Who Fooled Wall Street, Hollywood, and the World, Bradley Hope menerusi episod pertama program Di Mana Jho Low yang disiarkan di aplikasi YouTube, semalam.

Hope bersama penulis, Tom Wright turut berkongsi sekeping gambar memaparkan Jho Low bersama dua individu tidak dikenali di sebuah restoran di Disneyland Shanghai yang dikatakan diambil pada malam Krismas 2019.

Rakaman wajah yang dilihat mirip Jho Low itu didakwa diterimanya daripada sumber boleh dipercayai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here