TIGA lelaki disyaki terlibat dalam kejadian mencuri komponen kenderaan di sebuah bengkel kereta dekat Jalan Bukit Permai Utama, ditahan awal pagi semalam.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Esha berkata, kesemua suspek berusia 32 hingga 41 tahun itu ditahan di stesen minyak dan sebuah kediaman di Jalan Pandan Indah pada pukul 5.10 pagi hingga 6 pagi.

Beliau berkata, pemilik bengkel menyedari kejadian curi apabila membuat pemeriksaan terhadap tiga buah kereta milik pelanggannya dan mendapati bateri serta tayar ganti telah hilang, pada 12 Ogos lalu.

“Turut dirampas sebuah lori jenis Toyota Hiace, sehelai baju-T putih dan beberapa alatan membuka komponen kenderaan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini, lapor Utusan TV.

Mengulas lanjut, semakan mendapati suspek pertama mempunyai 10 rekod lampau manakala suspek kedua dengan satu rekod telah ditahan reman selama tiga hari sehingga esok bagi membantu siasatan

Suspek ketiga ketiga pula dengan 12 rekod lampau kesalahan jenayah dan narkotik, ditahan reman selama empat hari sehingga Ahad.

Katanya, kes kini disiasat dibawah Seksyen 379A(1) Kanun Keseksaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here