POLIS mengesahkan sudah menerima laporan berkaitan insiden seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun dipukul oleh guru di sebuah tadika di Kepong, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Ketua Polis Daerah Sentul Asisten Komisioner Beh Eng Lai berkata, pihaknya menerima laporan daripada seorang wanita berusia 33 tahun pada pukul 4.56 petang semalam.

“Video itu memaparkan kanak-kanak berkenaan menangis selepas dipukul seorang wanita dengan kasar dan dipaksa makan sesuatu,” katanya memetik laporan Sinar Harian, hari ini.

Semalam Warta Rakyat melaporkan berkenaan satu video tular memaparkan seorang wanita melakukan kekasaran terhadap kanak-kanak di tadika tersebut selepas dikongsikan seorang pemilik akaun Facebook yang mendakwa pelaku memukul dan menyuap makanan secara paksa kepada mangsa.

Pemilik Facebook itu berkata, video itu diperoleh menerusi saudara terdekat dan berharap rakaman tersebut disebarkan bagi melindungi kanak-kanak di pusat asuhan berkenaan.

“Berapa ramai kanak-kanak yang akan menjadi mangsa jika pelaku masih bekerja di pusat jagaan itu. Adakah wajar kanak-kanak diperlakukan sedemikian?

“Jangan bekerja (pengasuh) jika tiada nilai kasih sayang dan penyabar dalam diri. Orang yang tiada kasih sayang tidak layak menjadi pengasuh,” katanya menerusi perkongsian dalam Facebooknya kelmarin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here