DATUK Seri Ahmad Shabery Cheek memaklumkan sedia undur diri bagi memberi laluan kepada muka baharu pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

Ahli Majlis Tertinggi UMNO itu berkata, keputusan tersebut bagi memberi peluang kepada individu yang berwibawa untuk menawarkan khidmat cemerlang kepada rakyat.

“Saya juga bersedia menawarkan khidmat serta berkongsi pengalaman untuk membantu calon yang diketengahkan supaya beroleh kemenangan.

“Kalau dalam konteks di Kemaman ini, perbincangan ataupun cara perundingan dibuat di peringkat bahagian, dan juga turun ke peringkat Dewan-dewan Undangan Negeri (DUN).

“DUN turut memberi sumbangan, mengemukakan pandangan mereka, tentang siapakah yang mereka rasakan layak untuk dicalonkan pada kali ini.

“Jadi, secara prinsipnya, saya suka melihat wajah-wajah baharu kerana ini penting untuk menjadi sebahagian daripada penjenamaan kepada Barisan Nasional (BN) dalam menghadapi pilihan raya yang akan datang,” katanya.

Ahmad Shabery ditemui pada Majlis Pelancaran Jentera PRU15 BN Negeri Terengganu di Kemaman, semalam, lapor Astro Awani.

Beliau yakin pucuk pimpinan mempunyai formula terbaik untuk memilih calon yang mampu memenangi hati rakyat.

Sebelum ini, Ahmad Shabery menerusi catatan dalam Facebook miliknya menyatakan hasrat memberi ruang kepada individu lain menjadi calon UMNO di Terengganu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here