SEORANG ibu kepada tiga anak berusia 44 tahun dipercayai ditemukan meninggal dunia di rumahnya di Subang Jaya, Selangor pagi semalam, selepas menerima komen kebencian bertubi-tubi di akaunnya yang diikuti ramai.

Mendiang yang juga pemilik akaun TikTok popular dilaporkan ‘dibuli secara siber’ berhubung penampilan dan koleksi beg tangannya, dalam akaun media sosial.

Menurut polis, punca kematian sedang menunggu bedah siasat, yang dijadualkan berlangsung di Hospital Universiti hari ini.

Seorang pemilik akaun TikTok yang popular Rose Veronica berkata, anak-anak Shashikala memberitahu ibu mereka tidak boleh bertolak ansur dengan komen negatif di TikToknya, lapor Sinar Harian.

Shashikala mempunyai lebih 30,000 pengikut di TikTok dan dia sering berkongsi pandangannya tentang pelbagai topik seperti persekolahan di rumah, gangguan seksual dan cara mengekalkan penjagaan beg tangan mewah.

Videonya diterbitkan dalam bahasa Inggeris dan Tamil.

Video terakhirnya tiga hari lalu, mengenai dia memulakan persekolahan di rumah untuk tiga anak perempuannya menggunakan sukatan pelajaran Sijil Am Pendidikan Menengah Antarabangsa (IGCSE).

Ucapan takziah memenuhi ruangan komen pada video Shashikala, dengan ramai yang menasihati mereka yang tidak dapat menangani komen negatif supaya menjauhi media sosial.

“Hatiku remuk dengan berita itu. Kami fikir anda seorang yang sangat kuat dan berani.

“Damailah engkau di sana. Saya kehilangan kata-kata. Sangat sedih,” kata seorang pengguna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here