PENGERUSI Perikatan Nasional (PN), Tan Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan kehadiran lebih 10,000 penyokong pada majlis pelancaran PN Terengganu di pekarangan Masjid Rusila, Marang malam tadi sebagai lembaran baharu dalam politik negara.

Berikut adalah hantaran beliau dalam Facebook bagi mengulas tentang majlis pelancaran tersebut:

Alhamdulillah majlis pelancaran Perikatan Nasional (PN) Terengganu malam tadi berlangsung dalam suasana meriah dan mendapat sambutan hangat.

Saya merasa terharu melihat kehadiran lebih 10,000 penyokong PN di pekarangan Masjid Rusila, Marang.

Kehadiran orang ramai sehingga melimpah ruah ke kawasan luar khemah utama mengingatkan saya kepada pemandangan yang sama ketika majlis pelancaran PN Johor dan Kelantan sedikit waktu dahulu.

perikatan nasional terengganu
Gambar: Facebook Muhyiddin Yassin

Ini merupakan satu lembaran baharu dalam politik tanah air dan menjadi petanda penerimaan rakyat terhadap gabungan parti dalam PN.

Selain itu kehadiran kepimpinan tertinggi peringkat nasional dan negeri pada majlis ini juga membuktikan PN sudah bersedia untuk menjadi satu tawaran baharu kepada rakyat Malaysia.

Seperti yang pernah saya sebut sebelum ini keberadaan kita dalam politik negara adalah untuk memberi pilihan yang lebih baik kepada rakyat bagi menjadikan Malaysia lebih maju dan lebih makmur.

Pada majlis tersebut saya turut menyampaikan watikah pelantikan Pengerusi Perhubungan PN negeri kepada Menteri Besar Terengganu YAB Datuk Seri Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar dan ketua-ketua Perhubungan kawasan.

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada barisan kepimpinan Pas Negeri di bawah kepimpinan YB Tuan Guru Tan Sri Abdul Hadi Awang dan Menteri Besar, YAB Datuk Dr. Ahmad Samsuri selaku Pengerusi PN Terengganu yang berjaya menganjurkan majlis ini dengan cemerlang.

Tahniah dan syabas juga kepada Ketua Badan Pimpinan Parti Pribumi Bersatu (BERSATU) negeri di bawah kepimpinan Datuk Razali Idris yang bekerja keras dalam menjayakan majlis bersejarah ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here