POLIS sedang mengesan seorang lelaki dan dua wanita bagi membantu siasatan berkaitan kes dera melibatkan seorang kanak-kanak perempuan berusia lima tahun di Jempol, dipercayai sejak Mei lepas.

Ketua Polis Daerah Jempol Supt Hoo Chang Hook berkata mereka ialah R.Guna Silan, 42, K.Nagamah, 41 dan G.Nisha, 21, masing-masing beralamat di Taman Seri Mahsan, Jempol yang juga merupakan bapa dan ibu saudara serta sepupu mangsa.

“Mangsa dijaga oleh individu berkenaan dengan upah sebanyak RM300 sebulan kerana ibunya bekerja di Johor. Hasil siasatan mendapati terdapat kesan dera seperti melecur, lebam, parut dan kecederaan lain pada keseluruhan badan mangsa.

“Kejadian ini dipercayai bermula pada 26 Mei lepas sehingga mangsa diselamatkan oleh ibu saudaranya yang lain sebelum ibunya membuat laporan polis pada 10.54 pagi, Rabu lepas. Ketiga-tiga suspek dipercayai telah menghilangkan diri,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata kanak-kanak itu kini dirawat di Hospital Tuanku Ampuan Najihah, Kuala Pilah dan dirujuk kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat daerah Jempol. 

Hoo berkata polis telah menubuhkan pasukan khas untuk mengesan ketiga-tiga individu berkenaan bagi siasatan mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001 dan meminta orang ramai yang mempunyai maklumat untuk tampil membantu siasatan. – Bernama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here