SEORANG lelaki tempatan ditahan bersama 327.24 liter minuman keras tidak bercukai di kawasan pesisir pantai Tanjung Kupang, Iskandar Puteri pada pukul 1 tengah hari semalam

Komander Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah 2, Asisten Komisioner Muhd. Zailani Abdullah berkata, suspek berusia 27 tahun itu ditahan semasa anggotanya membuat pemantauan di kawasan itu selepas mengesan sebuah kenderaan dalam keadaan mencurigakan

“Setelah ditahan dan diperiksa dijumpai pelbagai jenis minuman keras disyaki tidak bercukai kastam di bahagian tempat duduk belakang dan but belakang kenderaan. Anggaran nilai keseluruhan rampasan arak dan kenderaan dianggarkan berjumlah RM131,728,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata, penyeludupan minuman keras sekiranya tidak dibanteras boleh mengakibatkan kerajaan mengalami kerugian dengan ketirisan nilai cukai yang besar.

“Masyarakat diminta segera menghubungi dan berkerjasama dengan pihak berkuasa dalam menangani isu-isu penyeludupan. Penyeludup adalah musuh negara. Sebarang maklumat boleh disalurkan kepada Pasukan Polis Marin Wilayah Dua di talian 07-2372221,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here