VIDEO berdurasi 15 saat yang menunjukkan seorang lelaki menunggang motosikal dalam keadaan berbogel tular dipercayai terlibat dalam satu kes pembunuhan di Kampung Batu Bakar, Johor Bharu.

Dalam satu video yang dikongsikan pengguna Facebook Apai Gonzales, kelihatan lelaki tersebut seperti dalam keadaan tidak siuman apabila menunggang dalam keadaan berbogel di sebuah jalan utama tanpa menghiraukan keadaan sekeliling serta tindak balas orang ramai.

Meskipun mendapat pelbagai reaksi daripada netizen, ada yang mendakwa lelaki tersebut sedang diburu polis kerana membunuh isteri serta anak berusia dua bulan.

Menurut pengguna Is Lynn, lelaki yang menetap di Kampung Bakar Batu, Johor Bharu itu kali terakhir kelihatan menuju ke Perling dari Kempas tanpa mengetahui hala tuju dan tujuan.

“Ini kes bunuh, dia baru sahaja membunuh anak serta isteri di Kampung Bakar Batu. Mungkin kerana tekanan ekonomi,” katanya.

Katanya, pemuda tersebut menghadapi masalah tekanan jiwa berikutan masalah kos sara diri yang semakin membebankan.

Perkara itu turut dikongsikan Zulhilmi Zainuddin yang mendakwa pihak polis sedang mencari lelaki yang juga suami dan bapa kepada mangsa yang dibunuh.

Bagi pengguna Iyda Suaida, dia turut meminta sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai lelaki tersebut untuk diserahkan ke balai polis bagi tujuan siasatan.

“Tolong tahan dan tangkap, kemudian bawa ke balai polis. Dia baru sahaja kelar leher anak dan bini,” tulisnya ringkas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here