AHLI perniagaan terkenal, Datuk SM Faisal SM Nasimuddin meminta agar tidak hanya mendengar cerita sebelah pihak berhubung tindakan undang-undang yang dihadapinya dengan bekas isteri mengenai hak lawatan anak mereka.

“Saya dinafikan masa untuk bersama anak-anaknya sejak bercerai dengan Emilia Hanafi enam tahun lalu walaupun perintah mahkamah memberinya hak melawat.

“Saya tidak dapat luangkan masa bersama anak-anak sejak enam tahun lalu, sekalipun pada hari raya dan hari lahir.

“Tahu tak betapa traumanya (saya)?” katanya memetik laporan Harian Metro, hari ini.

Emilia sebelum itu menjalani hukuman penjara di Penjara Wanita Kajang bermula hari ini atas kesalahan gagal mematuhi perintah Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur mengenai tarikh lawatan tiga anaknya.

Emilia yang memakai jubah putih hadir ke mahkamah ditemani keluarga, sahabat dan penyokong.

Peguam syarie yang mewakili Emilia, Nazri Yahya berkata, anak guamnya akan menjalani hukuman di Penjara Wanita Kajang bermula hari ini.

Sementara itu, peguam mewakili SM Faisal, Datuk Akberdin Abdul Kader berkata, pasangan itu sudah bersetuju anak-anak mereka akan dihantar ke kediaman mereka sebelum ini di Serene Kiara, Kuala Lumpur, bukan ke tempat lain seperti didakwa Siti.

Katanya, Faisal tidak mendesak dan menunggu untuk bertemu anak-anaknya di rumah bapa Emilia di Kajang, tetapi bekas isterinya itu enggan membenarkannya.

“Faisal juga membuat laporan polis setiap kali gagal bertemu anak-anaknya seperti dibenarkan oleh mahkamah.

“Kami gesa pengkritik, termasuk Siti Kasim, supaya mengkaji fakta kes ini sebelum membuat dakwaan palsu dan mengelirukan orang ramai. Malang juga ada media yang gagal melaporkan isu ini secara adil dan objektif,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here