BERSATU Perlis masih belum menerima surat rasmi daripada mana-mana ahlinya yang mendakwa telah keluar dari parti tersebut sebelum ini.

Sehubungan itu, Ketuanya, Abu Bakar Hamzah menyifatkan dakwaan kononnya 1,000 ahli Bersatu Perlis keluar parti cuma satu propaganda.

“Bersatu bahagian Kangar masih dipertahankan. Dakwaan 1,000 ahli keluar parti adalah propaganda.

“Saya belum terima satu surat rasmi mengatakan individu itu letak jawatan.

“Sekadar umum tetapi tidak sampai sebarang surat yang mengatakan mereka isytihar keluar parti,” katanya seperti dilaporkan FMT.

Beliau mengulas dakwaan Bersatu Bahagian Kangar lumpuh selepas hampir semua ahli jawatankuasa serta ketua di lapan cawangannya meletak jawatan, seterusnya mengumumkan keluar parti berkuat kuasa serta-merta.

Sementara itu, Abu Bakar yakin 3,000 ahli Bersatu Perlis yang ada masih setia dan semua 36 cawangan parti itu masih aktif.

Menurut beliau, tidak mustahil Perikatan Nasional (PN) akan menerajui kerajaan Perlis pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15).

“Dengan bantuan PAS dan (parti komponen) PN (boleh tawan Perlis). Apa yang penting ahli Bersatu sedar ini parti baru yakin mempunyai jentera yang mampu memberi satu kejutan pada PRU-15,” katanya.

Abu Bakar berkata, buat masa ini di Perlis, PAS memiliki dua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan hanya memerlukan tambahan enam kerusi lagi untuk menguasai Perlis.

“Kalau ada lapan kerusi boleh kuasai kerajaan negeri,” jelasnya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here