Oleh RIZQI ZABIDI

MENTERI Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md. Nor jelas enggan memanjangkan lagi polemik berkaitan isu bola sepak tanah air apabila beliau tidak mahu mengulas lanjut pertanyaan wartawan mengenai perkara itu.

Malah belum sempat wartawan menghabiskan soalan mengenai perkara itu, Muhammad Sanusi terlebih dulu ‘memotong’ dan meminta agar soalan tersebut tidak ditanyakan kepadanya.

“Soalan itu ‘toksah’ tanya. Tak ada komen… Sat lagi ‘depa’ kata saya lawan raja pula.

“Mereka ini apabila tak ada hujah, kata saya lawan rajalah, derhaka… Ini bola, derhaka apa,” katanya dalam sidang akhbar ketika hadir ke Rumah Terbuka Hari Raya di Pusat Pembangunan Pengurusan dan Kemahiran Industri Kedah (Kismec) di Kulim, Kedah, hari ini.

Terdahulu, Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim menerusi laman Twitter baginda menggesa Muhammad Sanusi yang juga Presiden Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) supaya membuat pendedahan berhubung dakwaan menyatakan terdapat individu tertentu yang mengawal Liga Malaysia.

Tunku Ismail yang juga pemilik JDT turut mendesak Muhammad Sanusi menceritakan segala-galanya serta mendedahkan identiti individu yang dikatakan berbuat demikian.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here