TIADA mangsa terselamat ditemui selepas sebuah pesawat kecil yang membawa 11 orang terhempas di hutan di wilayah Pusat Cameroon pada Rabu, lapor Xinhua, memetik media rasmi CRTV.

Menurut pegawai, Akbert Nagan dari Sanaga di wilayah tengah, tiada mangsa terselamat ditemui di bahagian Bibey, ciap CRTV di Twitter petang Khamis.

Peta menunjukkan lokasi di mana pesawat yang membawa sembilan penumpang yang juga pekerja syarikat minyak dan dua kru terhempas. Mereka dilaporkan dalam perjalanan dari Yaounde ke sebuah stesen pam di Dompta yang terletak di utara Cameroon sebelum terhempas di kawasan hutan. (Gambar: Twitter)

Pesawat kecil dengan 9 penumpang dan 2 anak kapal itu dalam perjalanan dari ibu kota Yaounde ke stesen pam di Dompta di wilayah Utara negara itu, apabila ia terputus hubungan dengan kawalan trafik udara, menurut kenyataan media Syarikat Pengangkutan Minyak Cameroon.

Mangsa adalah pekerja syarikat minyak yang menyelenggara saluran paip hidrokarbon antara Cameroon dan Chad yang berjiran.

Klip video yang memaparkan wajah-wajah mangsa yang terkorban dalam nahas udara yang mengorbankan seramai sembilan penumpang iaitu pekerja syarikat minyak dan dua kru pesawat kecil di kawasan hutan di wilayah Pusat Cameroon pada Rabu lalu. (Kredit video: Saluran YouTube Downtown Info)

Media tempatan mengaitkan punca nahas itu berpunca daripada puting beliung. – BERNAMA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here