Oleh ABU UBAIDILLAH RAHMAN

AHLI Parlimen Pagoh, Tan Sri Muhyiddin Yassin menyantuni penduduk Pagoh pada Majlis Ihya Ramadan bersama-sama penduduk Bukit Pasir di Masjid As Syakur, Kampung Tengah, Muar, petang semalam.

Pada majlis itu Muhyiddin yang juga Pengerusi Majlis Pemulihan Negara, turut menyampaikan sumbangan wang tunai dan barangan keperluan harian kepada 22 buah masjid, 47 buah surau dan 28 asnaf.

“Semoga sumbangan ini dapat membantu masjid dan surau di parlimen ini meneruskan aktiviti sepanjang bukan Ramadan dan meringankan beban asnaf terlibat.

Muhyiddin menyampaikan sumbangan kepada pihak masjid dan surau pada Majlis Ihya Ramadan di Masjid As Syakur, Kampung Tengah, Muar, petang semalam.

“Sempena 10 malam terakhir Ramadan ini, marilah kita sama-sama mempertingkatkan ibadah dan berdoa semoga Allah menerima segala amal kebaikan kita, insya-Allah.

“Sudah menjadi kebiasaan setiap kali tiba bulan Ramadan, masjid dan surau di sekitar Parlimen Pagoh akan mengadakan program seperti ini.
Sebelum berbuka puasa dan solat maghrib bersama-sama masyarakat setempat,” katanya dalam hantar terbaharu menurusi Facebook miliknya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here