Oleh ABU UBAIDILLAH RAHMAN

SEORANG penyelam warga Eropah yang hilang ketika melakukan aktiviti menyelam di Pulau Tokong Sanggol di sini, Rabu lalu disahkan sudah meninggal dunia hari ini.

Pengarah Zon Maritim Mersing, Komander Maritim Khairul Nizam Misran berkata, mangsa, Nathen Renze, 14, difahamkan sudah hanyut ke perairan Indonesia.

Jelas beliau, bapanya, Adrian Peter Chesters, 46, yang juga seorang daripada empat penyelam yang hilang dan ditemukan pukul 1 pagi ini, memberitahu dan mengesahkan perkara itu.

“Menurut bapanya, anaknya itu sudah meninggal dunia akibat terlalu lemah dan tidak dapat bertahan,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Rabu lalu, empat penyelam warga Eropah hilang ketika melakukan latihan menyelam di Pulau Tokong Sanggol.

Mangsa pertama iaitu jurulatih penyelam dari Norway, Kristine Grodem, 35, ditemukan selamat berhampiran Pulau Tokong Sanggol dalam keadaan terapung, lengkap berpakaian dengan kelengkapan menyelam.

Sementara dua lagi mangsa, Adrian yang merupakan warga British dan warga Perancis, Alexia Alexandra Molina, 18, ditemui nelayan tempatan yang sedang menangkap ikan pada jam 1 pagi tadi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here