Bekas Ahli Parlimen Kapar Manivannan Gowin menawarkan diri untuk bertanding jawatan Naib Presiden PKR manakala Ketua Wanita PKR Selangor Rodziah Ismail turut mengumumkan akan merebut jawatan Ketua Wanita menerusi pemilihan parti itu Mei ini.

Manivannan berkata, beliau bersedia untuk meneruskan perjuangan dalam parti itu khususnya menerusi kehadiran Rafizi Ramli ke arena politik yang dilihat memberi nafas dan definisi baharu.

Katanya, keputusan Rafizi yang bersetuju untuk bertanding jawatan Timbalan Presiden bagi menerajui kepimpinan parti bersama Anwar Ibrahim menjadi masa depan dan wadah baharu PKR.

“Gandingan dua generasi, veteran dan muda, kedua-duanya telah teruji dan terbukti. Ingat, jawatan merupakan satu amanat dan tanggungjawab. Kita memegang jawatan untuk berbakti kepada rakyat, bangsa dan negara berteraskan kejujuran, dedikasi dan kredibiliti.

“Berasaskan pedoman dan prinsip yang sama, saya menawarkan diri dalam pemilihan parti untuk bertanding jawatan Naib Presiden PKR,” katanya dalam satu kenyataan, lapor FMT.

Sementara itu, Rodziah pula berkata keputusan itu diambil berdasarkan pengalaman yang dimilikinya sebelum ini dalam memimpin pasukannya di Selangor.

Katanya, ia ternyata menjadi bukti bahawa pasukannya boleh dipertanggungjawabkan untuk memimpin barisan Wanita PKR.

“Berbekalkan pengalaman dan konsisten, saya bersedia berdiri di hadapan para anggota bagi memikul amanah selaku Ketua Wanita Keadilan bagi sesi 2022.

“Secara konsisten dan tanpa gagal, semua hasil kerja pasukan pimpinan saya di Selangor boleh dipertanggungjawabkan bagi menjadi bukti amanah memimpin Wanita Keadilan,” katanya.

Sebelum ini dilaporkan bahawa beliau akan akan mencabar Pengerusi Biro Guaman dan Pembangunan Komuniti Wanita PKR, Fadhlina Siddiq dalam persaingan merebut jawatan berkenaan pada pemilihan nanti.

Pemilihan PKR kali ini menyaksikan persaingan dua pasukan diketuai calon timbalan presiden iaitu Rafizi Ramli dan Saifuddin Nasution Ismail.

Difahamkan, Rodziah akan bersama pasukan Rafizi manakala Fadhlina pula menyertai Saifuddin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here