PENYOKONG-penyokong England bergembira  dalam  media sosial selepas Itali gagal ke Piala Dunia buat kali kedua berturut-turut selepas tewas dalam kepada Macedonia Utara awal pagi ini.

Selepas England tewas kepada Itali dalam perlawanan akhir Euro 2020, penyokong England membalas dendam apabila itali ‘tersungkur’ di tangan Macedonia Utara hasil jaringan Aleksandar Trajkovski pada minit 92.

Penyokong England menjadikan kata-kata  Leonardo Bonucci “It’s coming Rome! (Ia akan pulang ke Rome)” ketika perlawanan akhir Euro 2020 untuk menyindir Itali.

Seorang netizen berkata ‘Bukankah mereka kata ia akan pulang ke Rome?’ dan ada yang berkata, “Hei, Itali. Ini hanya peringatan mesra,” bersama gambar Leonardo Bonucci menjerit yang tertulis ‘You’re going home (Kamu akan balik)’.

Kekalahan Itali memungkinkan media-media sosial dibanjiri jenaka-jenaka mengutuk juara Euro 2020 itu antara gambar Bonucci yang juga ketua pasukan Itali  menarik baju pemain England Bukayo Saka.

Ada juga berkata kali terakhir Itali layak bermain dalam Piala Dunia ialah Rickie Lambert yang pencen 5 tahun lalu, bermain dalam pertandingan tersebut.

Penyokong bola sepak di seluruh dunia menyatakan kegagalan Itali untuk bertanding dalam Piala Dunia yang akan datang merupakan satu ‘bencana’ manakala Gary Lineker berpendapat ia ‘satu kejatuhan besar’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here