KEJAYAAN Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor dan Melaka adalah kerana prestasi baik yang ditunjukkan oleh menteri-menteri UMNO dalam kerajaan.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata demikian kepada pemberita pada Perhimpunan Agung UMNO 2021 di Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur, hari ini.

“Kalau menteri kita tak ‘perform’ (tunjuk prestasi baik), saya rasa parti tak akan mencapai keputusan yang membanggakan pada PRN kerana prestasi kita pada PRN juga bersandarkan kejayaan dan prestasi kita dalam kerajaan,” katanya seperti dilaporkan FMT.

Terdahulu, Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan dalam ucapan perasmian perhimpunan sayap UMNO berkata, prestasi wakil UMNO dalam kerajaan ketika ini tidak meyakinkan.

Beliau mengakui, wakil parti dalam kerajaan telah cuba melakukan sehabis baik, namun hasilnya tidak menyerlah.

Mengulas perkara itu, Hishammuddin berkata, sebagai wakil UMNO dalam kerajaan, beliau turut mempersoalkan prestasi dirinya seperti dimaksudkan Mohamad.

“Apa bezanya Menteri Pertahanan (saya) sekarang dengan prestasi Menteri-menteri Pertahanan sebelum saya yang kebetulan, Presiden parti sendiri dan Datuk Seri Najib Razak? Jadi apa bezanya, orang tuduh menteri-menteri UMNO tak perform?” soalnya.

Bekas Naib Presiden UMNO itu menambah, kenyataan sedemikian tidak seharusnya dilontarkan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here