CALON Perikatan Nasional (PN) bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Larkin, Zulkifli Bujang berkata, trend pengundi muda yang keluar membuang undi di kawasan itu dilihat agak perlahan sejak pagi tadi.

Menurutnya, perkara itu dilihat berdasarkan tinjauannya sendiri di beberapa pusat mengundi pagi tadi.

“Saya sempat ke beberapa lokasi mengundi dan berdasarkan pemerhatian, walaupun ada saluran yang tinggi jumlah keluar mengundinya, namun golongan muda di saluran 7 dan 8 agak perlahan.

“Saya seru kepada anak muda khusus yang boleh mengundi secara automatik supaya keluar mengundi. Mungkin mereka tidak perasan bahawa mereka sebenarnya layak mengundi.

“Masa tinggal beberapa jam saja lagi untuk menunaikan tanggungjawab bagi memilih pemimpin yang dirasakan layak. Ia menjadi satu kerugian jika tidak keluar mengundi dan akhirnya pemimpin dipilih bukan individu yang mereka mahukan,” katanya memetika laporan Free Malaysia Today (FMT).

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas melawat pusat mengundi sekitar Kampung Melayu Majidee, Johor Bahru.

DUN Larkin menyaksikan pertembungan enam penjuru antara iaitu Zulkifli, Rasid Abu Bakar mewakili Parti Ikatan Demokratik Malaysia (Muda), Hairi Md Shah daripada Barisan Nasional (BN) dan calon Parti Keadilan Rakyat (PKR), Dr. Zamil Najwah Arbain.

Selain itu, pakar motivasi dan pendakwah bebas, Norramadan Buan turut bertanding sebagai calon Bebas manakala Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) diwakili calonnya, Mohamad Riadz Mohamad Hashim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here