CALON Perikatan Nasional (PN) DUN Tenggaroh, Roslan Nikmat tekad untuk sentiasa mengotakan janjinya kepada seluruh masyarakat di kawasan berkenaan tanpa mendiskriminasi masyarakat tidak kira latar belakang politik mahupun bangsa.

Kata bekas guru itu, beliau tidak tunggu lama untuk bertidak dalam menyelesaikan permasalahan penduduk di DUN itu setelah mendengar keluhan mereka sedangkan calon-calon lain sedang sibuk berkempen.

Menurut Roslan, Beliau memberikan contoh masalah ketiadaan lampu jalan dikebanyakkan tempat di kawasan itu yang sering menyebabkan kemalangan di jalan utama kawasan itu.

“Saya terus pergi ke TNB unuk selesaikan masalah ini, saya minta mereka bertindak dengan pantas, lampu LED pun sudah memadai. Alhamdulillah mereka sudah pasang beberapa lampu LED di beberapa kawasan.

“Saya memegang moto ‘ada dan berfungsi,’ malah sejak saya menjadi guru dahulu. Apabila saya telah tukar dari dunia pendidikan kepada dunia politik, saya cuba untuk mengaplikasikan perkara itu sebaik mungkin untuk menghubungkan masyarakat dengan kerajaan negeri,” katanya.

Beliau berkata sedemikian ketika ditemui SatuBerita di Bilik Operasi Perikatan Nasional Mersing hari ini.

Antara permasalahan lain yang sedang diusahakan oleh Roslan adalah berkenaan isu kekurangan peluang pekerjaan untuk anak muda, isu jalan raya dan jeti rosak, isu pertanian melibatkan anak muda, serta masalah ketiadaaan balai bomba di DUN berkenaan.

Dalam pada itu katanya, walau apa jua keputusan pada Pilihan Raya Johor kelak, Roslan tetap akan terus memperjuangkan hak dan keluhan masyarakat di DUN Tenggaroh untuk didengari oleh pihak Kerajaan Negeri.

“Kalau ditakdirkan saya kalah pun tiada masalah. Perikatan Nasional masih berkuasa di peringkat persekutuan, kita masih lagi berfungsi. Namun saya yakin untuk membantu negeri Johor dengan lebih telus dan prihatin jika diberikan kemenangan,” ujarnya lagi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here