JENTERA Pemuda Perikatan Nasional (PN) diminta mengurangkan tidur dan bekerja 24 jam dalam tempoh kempen Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor yang masih berbaki lagi tiga hari ini.

Setiausaha PN Johor, Datuk Dr Sahruddin Jamal mahu mereka bekerja keras dalam usaha memenangkan calon-calon parti bagi membolehkan PN membentuk kerajaan negeri Johor yang baharu.

“Jika Pemuda di DUN Bukit Kepong bekerja 24 jam, jika saya keluar 3 pagi, jika saya keluar 4 pagi masih ada Pemuda PN di DUN Bukit Kepong masih bergerak, bekerja untuk mengibarkan bendera parti, saya harap di DUN-DUN lain juga tuan-tuan dan puan-puan harus membuat perkara yang sama.

“Kita harus membuktikan bahawa kitalah sebetulnya parti yang terbaik untuk memimpin negeri ini,” katanya ketika berucap pada program Pentas Anak Muda Perikatan Nasional (PN) di Pagoh malam tadi.

Beliau yang juga calon PN bagi mempertahan kerusi DUN Bukit Kepong yang disandangnya meminta jentera Pemuda PN bergerak setiap hari bagi memastikan lebih ramai lagi anggota masyarakat mengenali parti.

“Harapan saya kepada tuan-tuan dan puan-puan semua, ketuklah setiap pintu rumah di negeri Johor ini untuk pastikan mereka tahu PN dan mereka mesti mengundi PN,” jelasnya.

jentera pemuda pn nawfal
AHMAD NAWFAL MAHFODZ

Sementara itu, calon PN bagi kerusi DUN Parit Yaani, Ahmad Nawfal Mahfodz dalam ucapannya berkata, hujah yang dibawa beliau sepanjang berkempen adalah soal integriti.

“Kita menawarkan sebuah kerajaan yang telus, bersih dan berintegriti. Tiada mana-mana parti pun mampu menawarkan ikrar sesuci ini,” katanya yang juga Ketua Pemuda PN Johor.

Beliau juga menggesa jentera Pemuda PN untuk menyeru rakyat Johor khususnya anak muda untuk keluar mengundi Sabtu ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here