MINGGU terakhir kempen Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor semakin sengit dan panas dengan menyaksikan pihak lawan melancarkan serangan bertubi-tubi terhadap Pengerusi Perikatan Nasional (PN), Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Bermacam-macam tuduhan tidak masuk akal yang mereka lontarkan sekali gus menunjukkan pihak lawan khususnya Barisan Nasional (BN) semakin terdesak untuk mengemis sokongan Bangsa Johor yang meluat dengan mereka.

Walau bagaimanapun, calon PN bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Semerah, Datuk Ariss Samsudin menyifatkan serangan pihak lawan tidak memberi kesan terhadap Muhyiddin.

Malah, beliau percaya tindakan tersebut akan menjadi ‘senjata makan tuan’ kepada pihak lawan.

“Biasa dalam mana-mana pilihan raya memang mereka berusaha sungguh nak mengorbankan imej tokoh kita.

“Tapi sebagaimana kita tahu abah ni apa pun kalau lawan cakap akhirnya akan jadi backfire la.

“Akhirnya akan menimbulkan rasa simpati rakyat kepada beliau dan rakyat tahu dalam tempoh yang singkat itu mana-mana rata-rata saya pergi mereka memang mengagumi kebolehan pentadbiran zaman Tan Sri Muhyiddin.

“Macam-macam dia bagi walaupun dalam keadaan pandemik COVID-19 itu pun bantuan-bantuan tidak putus-putus untuk rakyat,” jelasnya dalam sidang media di Pejabat Bersatu / PN Parit Sulong hari ini.

Ariss menambah, serangan terhadap Muhyiddin sebenarnya akan menjadi senjata paling ampuh untuk melumpuhkan lawan.

Lebih-lebih lagi, kata beliau, bekas Perdana Menteri dan Menteri Besar Johor itu memang disayangi oleh Bangsa Johor termasuk di DUN Semerah.

“Ramai orang Semerah yanya bila Abah nak datang,” katanya.

Bagi mengubat kerinduan penduduk di DUN Semerah, Muhyiddin akan menyantuni mereka pada 9 Mac ini, pukul 9 malam dengan program ramah mesra di pekarangan Pejabat Bersatu / PN Parit Sulong.

Ariss yakin aura Muhyiddin akan menjadi gelombang saat akhir yang membawa kemenangan kepada PN di Johor khususnya di DUN Semerah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here