LEBIH 100 jentera (Pas) Sabah membantu 56 calon Perikatan Nasional (PN) berkempen dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor pada 12 Mac ini.

Pesuruhjaya Pas Sabah, Mohd. Aminuddin Aling berkata, sebahagian jentera yang dihantar akan bertugas sepenuh masa sepanjang berkempen.

“Jentera Pas Sabah yang bertugas di Johor akan membantu di lapangan termasuklah kempen dari rumah ke rumah.

“Selain itu, kita juga menghantar jentera penerangan dan IT sehingga hari pembuangan undi bagi melaksanakan kerja penculaan serta memperkenalkan calon.

“Saya bersama-sama pimpinan Pas Sabah yang lain turun bersama calon menyantuni masyarakat di kawasan yang telah ditetapkan,” katanya memetik laporan Utusan Borneo, hari ini.

Menurutnya, Pas Sabah ditugaskan untuk membantu jentera dan calon PN, Maimunah Safwa Musa di Dewan Undangan Negeri (DUN) Jementah.

“Kita akan bersama-sama jentera di sana bagi menarik perhatian pengundi dan memastikan kemenangan berpihak kepada calon PN.

“Saya mewakili PN meminta semua pengundi Johor dalam PRN kali ini supaya memilih pemimpin yang bebas rasuah dan prihatin dengan nasib rakyat,” katanya.

Aminuddin berkata, rakyat Johor yang layak mengundi digesa supaya turun menunaikan tanggungjawab untuk memilih pemimpin mereka.

“Saya juga menyeru kepada semua rakyat terutamanya anak muda yang sudah layak mengundi supaya memilih calon PN demi masa depan yang lebih baik,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here