AHLI Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu, Datuk Eddin Syazlee Shith menyifatkan tindakan Ketua Bahagian Parti Peribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Mersing, Laili Yusof keluar parti dan menyertai UMNO sedikit pun tidak menjejaskan Perikatan Nasional (PN) dan Bersatu.

Beliau menegaskan, tindakan Laili tidak menggambarkan pendirian keseluruhan pemimpin dan ahli Bersatu di Mersing.

“Satu dua orang yang keluar parti terpulang. Lagipun kalau ‘seekor ayam tidak berkokok hari tetap akan siang’.

“Jadi tak perlu risau sebab setakat ini kita berpuas hati dengan maklum balas diberikan pengundi Johor kepada Bersatu,” katanya memetika laporan Sinar Harian, hari ini.

Belia berkata demikian ketika ditemui pemberita pada Program Jualan Keluarga Malaysia di Dataran Melang, Kuala Pilah, hari ini.

Menurutnya, pengundi di Johor semestinya bijak untuk menentukan kepada siapa mandat kerajaan perlu diberikan dengan menilai pencapaian ditunjukkan oleh parti masing-masing.

Beliau yang merupakan Ahli Parlimen Kuala Pilah berkata, tindakan pemimpin tertentu lompat parti adalah perkara biasa sekarang dan ia turut berlaku kepada UMNO.

“Kalau isu ini (Laili sertai UMNO) tidak pula UMNO sebut sebagai pengkhianat kerana ia beri kelebihan kepada UMNO.

“Tapi yang mereka tafsirkan sebagai pengkhianatan apabila sesuatu tindakan itu menjejaskan perjuangan dan tidak menguntungkan mereka.

“Bagi saya, ia terpulang kepada pendirian dan matlamat seseorang pemimpin itu,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here