CALON Perikatan Nasional (PN) bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Larkin, Zulkifli Bujang mempunyai kekuatan tersendiri untuk menewaskan lima calon lain.

Seperti yang dijelaskan beliau kepada FMT, pengundi seharusnya menilai potensinya untuk berkhidmat dengan baik sebagai wakiol rakyat berdasarkan faktor itu.

Beliau yang juga seorang bekas wartawan kanan berharap rakyat tidak menilainya sebagai bekas Setiausaha Akhbar Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hamzah Zainudin.

Selain berkhidmat dengan Hamzah, Zulkifli mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang pentadbiran kerajaan khususnya di Johor.

Malah, beliau pernah bertugas sebagai pegawai salah seorang Menteri Besar Johor.

“Jangan lihat siapa majikan saya semata-mata tetapi pertimbangkan juga pengalaman saya dalam bidang pentadbiran kerajaan,” jelasnya.

Zulkifli, 44, merupakan lulusan Sarjana Komunikasi Universiti Sains Malaysia (USM).

Zulkifli dijangka menjadi pilihan pengundi di DUN Larkin sekali gus mampu menewaskan calon-calon lain iaitu Mohamad Riadz Mohamad Hashim (Pejuang), Muhammad Rasid Abu Bakar (MUDA), Dr Zamil Najwah Arbain (PKR), Norramadan Buan (Bebas) dan Mohd Hairi Mad Shah (BN-UMNO).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here