PELAWAK Ebby Yus bersyukur apabila menerima sumbangan daripada kerajaan berbentuk rumah mesra rakyat bernilai RM56,000 setelah rumah lamanya musnah baru-baru ini.

Rumah yang dibina sendiri olehnya sebelum ini musnah pada Disember lalu dalam kejadian banjir besar yang berlaku di sekitar Hulu Langat, Selangor.

“Saya bersyukur kerana menerima bantuan rumah mesra rakyat yang diberikan bantuan oleh kerajaan.

“Pembinaan rumah ini baru sahaja bermula dan dijangka siap beberapa bulan lagi. Rumah baharu ini masih dibina atas tapak lama cuma dibuat jauh sedikit daripada sungai,” katanya.

Jelas lelaki yang berusia 56 tahun ini lagi, dia mengubah sedikit kedudukan tapak rumah baharunya itu kerana bimbang kejadian yang sama berulang kembali.

Dalam pada itu, Ebby bersyukur kerana banyak menerima bantuan daripada orang perseorangan, rakan artis dan beberapa kenamaan yang tidak mahu nama mereka didedahkan.

Malah ada juga peminat dari Singapura yang mewakili kelab di sana turut memberikan sumbangan kepadanya untuk membina kembali rumah baharunya itu.

“Saya berterima kasih kepada semua pihak yang tidak putus-putus memberikan sumbangan kepada saya sejak dahulu.

“Jasa anda tak mungkin saya dapat balas. Apa sahaja bantuan saya amat hargainya dan ucapkan terima kasih sekali lagi,” katanya lagi.

Dalam pada itu, Ebby yang sebelum ini diserang sakit paru-paru mengakui sudah semakin pulih dan boleh bekerja seperti biasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here