KEJADIAN ribut dan angin kuat yang melanda Pulau Pinang kira-kira pukul 5 petang tadi menyebabkan berlakunya kejadian pokok tumbang di beberapa kawasan di negeri itu.

Sehingga pukul malam 7 malam ini, Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP) menerima sekurang-kurangnya 16 laporan kejadian pokok tumbang termasuk satu kejadian yang menimpa kenderaan.

Antara lokasi itu termasuk di Gerbang Midlands; Jalan Cheeseman Masjid Negeri; Solok Tengku; Jalan Air Itam, Taman Sri Bayan, Bayan Lepas; Jalan Zainal Abidin; Relau dan Taman Tunas Muda Bayan Baru.

MBPP menerima sekurang-kurangnya 16 laporan kejadian pokok tumbang termasuk satu kejadian yang menimpa kenderaan.

Bagaimanapun, setakat ini tiada laporan kemalangan atau kehilangan jiwa dilaporkan akibat kejadian ribut itu yang berlaku dalam tempoh kurang 20 minit.

Dalam pada itu, kejadian sama turut menyebabkan bumbung sebuah stadium mini di Sungai Ara, Bayan Lepas diterbangkan angin dan menimpa beberapa buah kenderaan di flat Seri Delima yang terletak berhampiran.

Bagaimanapun, kejadian itu juga tidak melibatkan kecederaan kerana difahamkan penduduk yang berada di lokasi kejadian sempat menyelamatkan diri.

Video mengenai kejadian itu juga turut tular di dalam media sosial sejurus selepas kejadian tersebut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here