TAN Sri Muhyiddin Yassin memohon supaya seluruh rakyat mendoakan agar bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad yang kini dirawat di Institut Jantung Negara (IJN) diberi kesembuhan dan kembali sihat.

Pada masa sama, Muhyiddin yang juga Pengerusi Majlis Pemulihan Negara (MPN) turut berdoa supaya Dr. Mahathir dipermudahkan urusan rawatan.

“Marilah kita sama-sama berdoa agar urusan rawatan Dr. Mahathir dipermudahkan dan beliau diberi kesembuhan serta kesihatan,” katanya dalam poster dimuat naik dalam media sosial, hari ini.

Dr Mahathir sebelum ini dibenarkan keluar dari IJN pada 13 Jan selepas dimasukkan ke pusat perubatan itu pada 7 Jan bagi menjalani prosedur perubatan elektif yang dikendalikan sepasukan doktor daripada institut itu dan Pusat Perubatan Universiti Malaya pada 8 Jan.

Semalam Datin Paduka Marina dalam kenyataan memaklumkan keadaan Dr Mahathir stabil dan memberi respons yang baik kepada rawatan lanjutan prosedur elektif yang dijalankan.

Hari ini beliau memaklumkan mereka sekeluarga telah berinteraksi dengan Dr. Mahathir Mohamad.

Marina yang mewakili pihak ibunya Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali berkata mereka sekeluarga mengucapkan terima kasih kepada semua pihak di dalam dan luar negara, yang menganjurkan majlis bacaan yasin dan doa selamat untuk kesembuhan Dr Mahathir.

Ucapan terima kasih turut dipanjangkan kepada orang ramai daripada pelbagai agama yang telah mengirim doa serta ucapan agar Tun Dr Mahathir cepat sembuh.

“Kami juga berharap agar orang ramai tidak mengendahkan khabar angin yang disebarkan oleh sumber-sumber yang tidak sahih.

“Pihak IJN dan keluarga Tun Dr Mahathir akan mengeluarkan kenyataan dari semasa ke semasa. Sekali lagi kami mengucapkan terima kasih kepada semua,” kata anak sulung Dr Mahathir itu dalam satu kenyataan hari ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here