PENIAGA berusia 41 tahun yang ditahan polis bagi membantu siasatan berhubung kejadian dera membabitkan isteri dan sembilan anaknya di daerah Timur Laut, Pulau Pinang seperti yang tular dalam media sosial baru-baru ini disambung reman sehingga 10 Januari ini.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Pulau Pinang, Senior Asisten Komisioner Rahimi Mohd. Ra’ais berkata, suspek disambung reman selama empat hari lagi bagi melengkapkan kertas siasatan di bawah Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001.

“Kita memohon reman ke atas suspek disambung empat haru lagi bagi memastikan kertas siasatan kes itu dapat dilengkapkan,” katanya kepada pemberita di Pulau Pinang hari ini.

Sebelum ini Rahimi memberitahu, lelaki berkenaan ditahan polis pada 31 Disember lalu selepas polis menerima laporan berhubung kejadian dera tersebut daripada isterinya yang berusia 31 tahun.

Menurut beliau, wanita warga asing berkenaan membuat laporan mendakwa dia bersama sembilan anak-anaknya berusia setahun hingga 13 tahun menjadi mangsa dera lelaki berkenaan.

Kisah penderaan wanita dan anak-anaknya itu menjadi tular di dalam media sosial baru-baru ini selepas seorang individu dipercayai kakitangan sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) memuat naik mengenainya di laman sosial Facebook.

Difahamkan, mangsa bersama sembilan anaknya itu berjaya diselamatkan dengan bantuan NGO di Pulau Pinang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here