PENGERUSI Majlis Pemulihan Negara (MPN), Tan Sri Muhyiddin Yassin menasihatkan rakyat Malaysia yang menyambut Krismas agar mematuhi prosedur operasi standard (SOP) dalam usaha membendung jangkitan COVID-19.

Menurut beliau, langkah itu penting terutamanya dalam situasi penularan varian Omicron ketika ini.

Muhyiddin menambah, sambutan kali ini pasti agak berbeza, khususnya kepada mereka yang terlibat dalam bencana banjir yang melanda negara hari minggu yang lalu.

“Dalam keadaan hujan dan cuaca yang tidak menentu ketika ini, kita juga haruslah berwaspada dan mengambil langkah berjaga-jaga mengenai kemungkinan berlaku banjir di kawasan masing-masing.

“Sentiasalah berjaga-jaga dalam menghadapi sebarang kemungkinan. Semoga kita semua dan seluruh rakyat terhindar dari sebarang,” katanya dalam hantaran Facebook.

Muhyiddin Krismas

Beliau yang juga Pengerusi Perikatan Nasional (PN) mengucapkan takziah kepada ahli keluarga mereka yang terkorban dalam bencana banjir yang melanda beberapa negeri, baru-baru ini.

“Kepada mereka yang menjadi mangsa bencana alam ini, saya doakan anda semua diberi kecekalan dan dipermudah urusan untuk bangkit kembali.

Muhyiddin turut berharap agar perayaan Krismas dapat mengeratkan lagi permuafakatan dan hubungan baik sesama rakyat Malaysia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here