KETUA Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay dilantik sebagai Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman yang baharu.

Ibu Pejabat Polis Diraja Malaysia (PDRM) Bukit Aman dalam satu kenyataan memaklumkan, beliau menggantikan Datuk Razarudin Husain yang dilantik sebagai Timbalan Ketua Polis Negara menggantikan Datuk Seri Mazlan Lazim yang akan bersara pada Sabtu.

Menurut kenyataan itu lagi, Ketua Polis Kedah, Datuk Kamarul Zaman Mamat akan menggantikan Ayob Khan sebagai Ketua Polis Johor yang baharu.

Ayob Khan, 55, menjadi Ketua Polis Johor pada 6 Mac 2020 dan sebelum itu merupakan Ketua Penolong Pengarah Bahagian Anti Pengganas, Cawangan Khas, Bukit Aman.

Beliau begitu popular kerana pelbagai pembaharuan dan kejayaan dicapai di Johor dan juga dikenali dengan ketegasannya termasuk mengambil tindakan terhadap anggota polis yang terlibat salah laku dan jenayah.

Sebelum menjadi Ketua Polis Johor, Ayob Khan merupakan Ketua Penolong Pengarah Bahagian Anti Pengganas, Cawangan Khas, Bukit Aman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here