MAYAT dua lagi mangsa banjir melibatkan dua beranak ditemukan di Jalan Semangat 25/8 Taman Seri Muda, Shah Alam pukul 6 petang tadi.

Ketua Polis Daerah Shah Alam Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, dua mangsa berkenaan adalah ayah dan anak yang ditemui di dalam sebuah rumah teres setingkat.

“Mangsa adalah seorang lelaki berusia 76 tahun dan anak perempuannya yang berusia 48 tahun.

“Pertambahan dua mangsa ini tu menjadikan korban akibat banjir di Shah Alam kini berjumlah 14 orang membabitkan lapan lelaki dan enam wanita.

“Kita mendapat makluman daripada keluarga terdekat yang tidak dapat menghubungi dua beranak itu sejak banjir melanda kawasan ini.

“Susulan itu, pasukan membuat pemeriksaan di rumah mangsa berdasarkan alamat yang diberikan dan menemui mayat dua beranak itu sekitar pukul 1.40 tengah hari tadi di dalam rumah mereka,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang media di Pusat Kawalan Tempat Kejadian 1 (PKTK1) di Taman Sri Muda, Seksyen 25, hari ini.

Katanya, sehingga kini tiada laporan diterima mengenai orang hilang susulan banjir yang melanda sejak Sabtu lalu.

Tambahnya, polis akan terus melaksanakan pemeriksaan dari kawasan ke kawasan berdasarkan maklumat dari orang awam termasuk jiran atau keluarga terdekat mangsa banjir.

Sementara itu, Baharudin memaklumkan bahawa sejumlah 4,276 mangsa banjir direkodkan di daerah ini dan 4,080 dihantar ke Pusat Pemindahan Sementara (PPS) manakala selebihnya memilih lokasi sendiri seperti berpindah ke rumah saudara atau keluarga terdekat.

Dalam perkembangan lain, Baharudin berkata pihaknya ada menerima 10 laporan mengenai jenayah pecah kedai di Taman Sri Muda.

“Antara yang dipecah masuk adalah kedai serbaneka, kedai perkakasan serta sebuah restoran,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here