SEORANG lelaki warga Indonesia yang datang untuk membeli barang maut selepas digilis sebuah jentolak dalam kejadian di sebuah pusat perniagaan di Kilometer 29 Jalan Kuala Pilah-Simpang Pertang, Jempol, hari ini.

Kejadian pada pukul 12 tengah hari itu membabitkan mangsa seorang tukang kayu berusia 45 tahun dengan sebuah jentolak yang dipandu seorang lelaki berusia 66 tahun.

Ketua Polis daerah Jempol, Superintendan Hoo Chang Hook berkata, mangsa datang ke premis berkenaan untuk membeli barangan membuat rumah.

“Siasatan awal mendapati, kemalangan berlaku semasa pemandu jentolak sedang melakukan kerja di dalam premis tersebut.

“Semasa proses memindah barangan, pemandu jentolak sudah memanggil dan meminta mangsa beralih ke kawasan selamat namun ketika hendak mengundur pemandu tidak mengetahui mangsa sudah berada di belakang jentolak menyebabkan mangsa terus digilis.

“Mangsa telah disahkan meninggal dunia di tempat kejadian dan mayat telah dibawa ke Unit Forensik Hospital Jempol bagi tujuan bedah siasat.

“Siasatan lanjut masih diteruskan di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here