TIDAK sampai 12 jam Mohd. Azizi Jaafar, 37, ditemukan rentung selepas kereta dipandunya terbakar di Jalan Kuala Terengganu-Kuala Berang, Kuala Terengganu berhampiran Kampung Wakaf Beruas, semalam, bapanya pula mengikut dipanggil menghadap ilahi hari ini.

Jaafar Abdullah, 76, menyusuli pemergian anaknya itu apabila menghembuskan nafas terakhir di rumahnya di Kampung Wakaf Mempelam, Kuala Terengganu pada pukul 5.30 pagi tadi akibat asma.

Sebelum itu, dalam kejadian semalam, Allahyarham Mohd. Azizi yang juga anak keenam daripada tujuh beradik memandu Perodua Alza mengiringi bapanya yang dibawa menaiki ambulans untuk pulang ke rumah mereka.

Allahyarham Jaafar sebelum itu dimasukkan di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu hampir dua minggu lalu kerana penyakit dialaminya.

Bagaimanapun, dalam perjalanan pulang ke rumah mereka, kenderaan dipandu Allahyarham Mohd. Azizi tiba-tiba terbakar.

Mangsa yang menyedari keretanya terbakar segera memberhentikan kenderaannya di tepi jalan bagi menyelamatkan diri dengan keluar melalui tingkap namun gagal.

Pada masa sama, abangnya, Mohd. Jasmani, 50, yang menaiki ambulans bersama bapa mereka turut menyaksikan kejadian berkenaan.

Sementara itu, Mohd. Jasmani, 50, berkata, hatinya luluh apabila hanya mampu melihat kereta adik terbakar tetapi gagal menyelamatkannya memandangkan api sangat marak.

Bukan itu sahaja, Mohd Jasmani sekali lagi diuji apabila bapa mereka turut menghembuskan nafas terakhir hari ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here