KEBAJIKAN keluarga pegawai Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Allahyarham Kapten Mohamad Affendi Bustamy yang terkorban dalam nahas pesawat Hawk 16 November lalu diberi keutamaan oleh Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Sehubungan itu, Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ikmal Hisham Abdul Aziz menziarahi keluarga Allahyarham di Taman Redan Perdana, Muadzam Shah.Pahang, semalam.

Kementeriaan Pertahanan dalam kenyataan media berkata, Ikmal Hisham telah bertemu dengan balu Allahyarham, Nurul ‘Izati Shari serta kedua ibu bapa Allahyarham, Bustamy Tuahara dan Siti Razilah Daud bagi menzahirkan rasa simpati beliau di atas insiden yang telah berlaku.

Beliau turut menyampaikan salam takziah daripada Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan pucuk pimpinan tertinggi Kementerian Pertahanan.

Semasa lawatan itu juga, Ikmal Hisham telah menyampaikan sumbangan peribadi ikhlas daripada Menteri Kanan Pertahanan dan sumbangan peribadi daripada beliau sendiri kepada balu dan keluarga Allahyarham.

Selain itu, Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Veteran Angkatan Tentera Malaysia (JHEV ATM), Mejar Jeneral Datuk Dzulkarnain Ahmad turut menyampaikan sumbangan dari Yayasan Veteran ATM kepada balu Allahyarham.

Di akhir lawatan, Ikmal Hisham dan delegasi juga telah meluangkan masa bersama-sama keluarga Allahyarham untuk menyempurnakan Majlis Bacaan Yasin dan Tahlil untuk Allahyarham.

Lawatan ini adalah sebagai tanda keprihatinan Kementerian Pertahanan terhadap insiden kemalangan yang telah menimpa Allahyarham Mohamad Affendi.
Kebajikan keluarga anggota ATM sentiasa menjadi keutamaan Kementerian Pertahanan dan akan memastikan keluarga Allahyarham diberikan bantuan dengan sewajarnya.

Yang turut hadir, delegasi lawatan adalah Asisten Ketua Staf Tadbir Markas Tentera Udara, Brigadier Jeneral Mohd Suhaimi Sahri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here