TAN Sri Muhyiddin Yass yakin Ikrar Perikatan Nasional dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka yang berteraskan 6 tunjang utama, berpacukan 11 strategi dan berlandaskan 74 pendekatan bakal melakar sejarah baharu kepada rakyat negeri itu.

Pengerusi Perikatan Nasional itu berkata, beliau yakin dengan tawaran yang inklusif ini, Perikatan Nasional akan membawa perubahan besar kepada pendekatan pentadbiran negeri bertunjangkan nilai integriti dan ketelusan dengan jaminan kepentingan dan kesejahteraan rakyat senantiasa menjadi nadi dan keutamaan.

‘’Jika dipilih menerajui kerajaan selepas 20 November ini, saya berjanji akan menubuhkan sebuah Jawatankuasa Khas Pemantau Pelaksanaan yang dianggotai anak jati Melaka daripada golongan profesional dan berpengalaman bagi memastikan tawaran ikrar Pilihan Raya Negeri Melaka ini dipenuhi.

‘’Saya yakin Pilihan Raya Negeri Melaka ini akan digunakan sebaiknya oleh rakyat untuk membetulkan keadaan dengan mengambil langkah berani melakukan perubahan dan memilih Perikatan Nasional sebagai kerajaan yang baharu, insya-Allah,’’ katanya dalam catatan dalam Facebook beliau.

Muhyiddin berkata, tumpuan Perikatan Nasional jika dipilih untuk membentuk kerajaan negeri kelak akan berpaksikan kepada enam tunjang tersebut iaitu Keutuhan Ekonomi, Keprihatinan Kepada Rakyat, Kerancakan Sektor Pelancongan,Kelestarian Alam Sekitar,Kecekapan Infrastruktur serta Keteguhan dan Kejujuran Pentadbiran

‘’Kesemua tunjang ini akan menjadi paksi dalam memastikan setiap aspek keperluan rakyat diberi perhatian dan tiada golongan dipinggirkan daripada mendapat limpahan manfaat hasil pembangunan pesat negeri Melaka,’’ katanya.

Sementara itu dalam pesanan kepada pengundi Melaka melalui rakaman video, Muhyiddin berkata, beliau merayu supaya mereka memberi sokongan kepada kesemua calon-calon Perikatan Nasional yang berkaliber dan berkelayakan.

‘’Calon yang saya percaya calon yang bersih akan dapat dipilih untuk membentuk sebuah kerajaan di Melaka yang pastinya akan membawa negeri Melaka ke satu mercu kecemerlangan dan kegemilangan pada masa-sama akan datang.

‘’Jadi saya merayu undilah, sokonglah calon-calon Perikatan Nasional,’’ katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here