IBU Pejabat Polis Daerah (IPD) Brickfield sedang mengesan seorang lelaki yang mahu mencederakan orang awam di sebuah pusat beli-belah di Kuala Lumpur dan perbuatan itu dirakam sebelum menjadi tular dalam media sosial.

Klip video berdurasi 29 saat itu memaparkan lelaki berkenaan mengacah untuk memukul beberapa orang awam yang sedang menaiki eskalator.

Ketua Polis Daerah Brickfield, Asisten Komisioner Anuar Omar berkata, pihaknya mengesan video berkenaan menerusi sebuah akaun halaman di Facebook sekitar pukul 6.30 petang kelmarin.

“Tarikh dan masa kejadian sebenar video ini dirakamkan tidak dapat dipastikan buat masa ini,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Sehubungan itu, beliau memohon saksi atau individu terlibat untuk tampil membantu siasatan dan orang ramai dinasihatkan supaya tidak membuat sebarang spekulasi.

“Sebarang pelanggaran yang menyalahi peruntukan undang-undang boleh dikenakan tindakan. Sebarang maklumat boleh disalurkan menerus hotline Polis Brickfields di talian 03-2297 9222,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here