PARTI Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Johor bersedia menghantar lebih 5,000 petugas dan jurukempen ke Melaka sekiranya Pilihan Raya Negeri (PRN) diadakan di negeri itu.

Maklumat itu dikongsi oleh aktivis Bersatu, Badrul Hisham Shaharin dalam laman Facebook beliau, hari ini.

“Johor sahaja sedia menghantar lebih 5,000 petugas dan jurukempen jika PRN diadakan namun ia berdasarkan kesesuaian dan keputusan akhir pucuk pimpinan,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam hantaran mengenai Majlis Penutup Pemukiman Jabatan Pilihan Raya Bersatu Johor yang diadakan selama tiga hari di Hotel Seri Malaysia, Port Dickson.

Sesi perkongsian bersama Badrul Hisham Shaharin pada program Pemukiman Jabatan Pilihan Raya Bersatu Johor di Hotel Seri Malaysia, Port Dickson. – Gambar: Facebook Che’Gu Bard

Dalam majlis ringkas itu juga diikat persetujuan untuk Bersatu Negeri Sembilan dan Bersatu Johor bagi menghantar petugas dan menyelaras tugasan bersama selaku negeri-negeri yang berjiran dengan Melaka.

Sementara itu, Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Bersatu, Datuk Dr Abd Latiff Ahmad yang turut menghadiri majlis tersebut menerima 213 borang keahlian parti dan borang penubuhan cawangan dalam Bersatu Bahagian Port Dickson daripada Amiruddin Wahab.

Seperti yang dijelaskan oleh Amiruddin, kesemua ahli baharu Bersatu terbabit bukan terdiri daripada bekas ahli UMNO.

“Sebaliknya, mereka melihat Bersatu sebagai parti masa depan bagi mengembalikan maruah politik bumiputera di negara ini,” katanya.

Pemimpin-pemimpin lain yang turut hadir ialah Timbalan Ketua Bersatu Negeri Sembilan merangkap Ketua Bersatu Bahagian Port Dickson, Datuk Mohd Hanafi Mohd Zain dan Timbalan Pengarah Pilihan Raya Bersatu Johor, Datuk Ariss Samsudin.

Peserta program pemukiman terdiri daripada ketua dan timbalan ketua Bersatu bahagian dari sekitar Johor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here