SPRITZER Malaysia, pengeluar air mineral semula jadi menyatakan komitmen untuk terus menyumbang kepada golongan yang bernasib baik ketika pandemik Covid-19.

Spritzer ketika ini telah menyumbang bantuan bernilai lebih dari RM60,000 yang diagihkan menerusi pertubuhan bukan kerajaan (NGO), bank makanan dan restoran.

Selain aktiviti sumbangan derma lain, syarikat tersebut akan berterusan menyokong inisiatif dan program jangkauan masyarakat yang menyasar kepada kumpulan terpinggir atau terjejas teruk.

Spritzer dalam kenyataan berkata, sumbangan ini cukup bermakna kepada Spritzer bersempena sambutan ulang tahun penubuhan ke-32 hari ini.

“Kaedah terbaik untuk meraikan satu lagi pencapaian dalam perjalanan korporatnya adalah dengan meneruskan komitmen untuk menyokong pelbagai lapisan masyarakat rakyat Malaysia, khususnya mereka yang telah terpinggir di dalam masyarakat dan kekurangan barangan keperluan seperti makanan, tempat berlindung atau air minuman yang selamat,” kata Spritzer.

Spritzer mengakui pandemik ini begitu berat kesannya terhadap golongan B40, masyarakat Orang Asli, gelandangan dan penduduk luar bandar.

Syarikat ini telah meningkatkan program jangkauan masyarakatnya pada April 2021 menerusi kerjasama dengan badan bukan kerajaan iaitu membekalkan mereka bantuan dalam bentuk air minuman bersih ketika gelombang ketiga pandemik COVID-19 melanda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here