Oleh ABU UBAIDILLAH RAHMAN

SEORANG lelaki menetak bapa saudaranya menggunakan pisau pemotong daging, gara-gara tidak berpuas hati dengan caj terlalu mahal yang dikenakan di kedai membaiki motosikal milik mangsa di Jalan Jemaluang, Mersing Kecil, Sabtu lalu.

Dalam kejadian pada pukul 6 petang itu, tindakan ganas tersebut menyebabkan mangsa yang berusia 61 tahun mengalami kecederaan pada tapak tangan kiri dan paha kanan.

Difahamkan, ia berpunca akibat suspek tidak berpuas hati dengan harga yang dikenakan ketika berurusan di kedai terbabit.

Ketua Polis Daerah Mersing, Superintendan Cyril Edrward Nuing, berkata suspek yang berusia dalam lingkungan 40-an itu bertindak melarikan diri selepas menetak mangsa.

Seorang warga emas cedera ditetak anak saudaranya hingga cedera tapak tangan dan paha kanan

“Suspek adalah anak saudara kepada mangsa dan dia telah melarikan diri sejurus kejadian. Akibat kejadian ini, mangsa mengalami kecederaan pada tapak tangan kiri dan paha kanan.

“Mangsa telah dirawat di Hospital Mersing dan kita menerima laporan kejadian pada pukul 6.42 petang,” katanya dalam kenyataan, malam tadi.

Bagaimanapun, Cyril berkata, polis yang menerima maklumat pasukan Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Mersing akhirnya berjaya menahan suspek di sebuah rumah di Taman Intan Mersing pada hari yang sama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here