Oleh Abu Ubaidillah Rahman

BEBERAPA kain rentang mendesak Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi meletakkan jawatan dikesan digantung di Bagan Datuk.

Kain rentang provokasi yang dipasang di persimpangan jalan dan hentian bas sekitar Bagan Datuk itu disedari orang awam pada pagi ini.

Ketua Pemuda UMNO Bahagian Bagan Datuk, Mohd. Rizan Razali berkata, kain rentang tersebut dikesan digantung seawal pukul 7.30 pagi di beberapa tempat sepanjang jalan dari Pekan Bagan Datuk hingga ke Hutan Melintang.

Menurut beliau, Pemuda UMNO Bahagian Bagan Datuk telah digerakkan ke seluruh kawasan untuk menurunkan kain rentang provokasi berkenaan.

“Kita tidak pasti ini kerja siapa. Tindakan ini amat keterlaluan dan biadab yang sengaja dilakukan untuk mengaibkan Presiden UMNO yang juga Ahli Parlimen Bagan Datuk.

“Kami Pemuda UMNO Bahagian Bagan Datuk akan membuat laporan polis hari ini bagi meminta pihak berkuasa menyiasat tindakan tersebut,” katanya ketika dihubungi.

Mohd. Rizan berkata, pihaknya yakin kain rentang tersebut akan digantung semula oleh pihak tidak bertanggungjawab itu.

Katanya, setakat ini pihaknya tidak mengetahui motif tindakan menggantung kain rentang tersebut kerana hanya dibuat di Bagan Datuk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here