TUNKU Temenggong Johor, Tunku Idris Iskandar Sultan Ibrahim hari ini menggerakkan misi bantuan mangsa banjir dengan menerbangkan sendiri helikopter dari Johor Bahru ke Chaah, Segamat.

Dalam misi itu, Tunku Idris turut membawa bekalan makanan serta barangan kebersihan diri untuk agihan mangsa banjir di kawasan itu.

Menerusi perkongsian di Facebook The Royal Johor, helikopter kendaliannya berlepas dari Istana Bukit Serene, Johor Bahru sebelum mendarat di padang Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Bali.

Helikopter kendaliannya yang berlepas dari Istana Bukit Serene, Johor Bahru pagi tadi sebelum mendarat di padang Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Bali.

“Sejurus mendarat, Tunku Idris turut membantu memunggah barangan tersebut daripada helikopter berkenaan.

“Pengagihan bekalan makanan dan barangan kebersihan diri kemudian dilakukan pegawai serta sukarelawan dari Jawatankuasa Khidmat Masyarakat dan Kesihatan Kebangsaan Bulan Sabit Merah Malaysia,” kata kenyataan itu lagi.

Chaah antara kawasan yang terjejas teruk dengan lebih 2,100 terpaksa dipindahkan ke Pusat Pemindahan Sementara (PPS), selepas penempatan mereka dinaiki air.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here